Facebooks releaseteam klickar Ogilla för klantiga utvecklare

Ryan Paul på Ars Technica har gjort ett studiebesök hos Facebooks release team. Det är fascinerande att läsa hur de driftsätter mindre uppdateringar varje dag och större uppdateringar varje vecka. En av framgångsfaktorerna är att de har ett helt team för att bara driftsätta.

I artikeln beskrivs att Facebook-systemet huvudsakligen är skrivet i PHP som sedan kompileras till C++ och sedan till en 1.5 GB stor binär. Denna binär trycks sedan succesivt ut till alla servrar med hjälp av BitTorrent-teknik.

När det är dags för driftsättning ser teamledaren Chuck Rossi till att alla (!) utvecklare är stand-by på IRC. Om något går fel rättar man till det med detsamma. Man gör roll-back ytterst sällan, ”Reverting is for losers” säger Rossi.


Unlike

En annan intressant sak är att varje utvecklare har karma. Om man gör något bra stiger ens karma men gör man något dåligt sjunker den. Rossi klickar på sin ogilla-knapp när en utvecklare har ställt till det. ”Jag är den enda som har en ogilla-knapp”, säger han.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>